Álláskeresés GYES után: hozd formába magad az Excellel

Aktuális az álláskeresés GYES után? Anyukaként otthon vagy a gyerekekkel, de lassan ideje visszamenned dolgozni? Úgy érzed, hogy az otthon töltött évek alatt elszaladt melletted a világ?

Ha manapság keresel állást, biztosan szembesültél már vele, hogy szinte minden irodai munkakörben elvárás a hatékony Excel ismeret.

Ha pár év kihagyással térsz vissza a munkaerőpiacra, akkor is komoly gondot jelenthet, hogy időközben elavult az Excel tudásod. Ma már mindenhol újabb verziók működnek, az ismeretlen kezelőfelület pedig tovább erősítheti a bizonytalanságod.

Ahelyett, hogy megijednél ettől, fordítsd inkább a javadra!

Visszatérés a munkába GYES-ről, készülj fel

Jó híreim vannak: az Excel nemcsak megtanulható, hanem számos előnnyel jár, érdemes az álláshirdetések és álláskeresési tippek mellett az Excel tanulásra is időt szánnod:

  • Azonnali sikerélmény, ha egy-egy problémát megoldasz.
  • Viszonylag kis energiával tanulhatsz hasznos dolgokat, amelyek álláskeresőként növelik az értékedet.
  • A gyakorlatias példák segítenek visszazökkenni a munka világába.

Ezek a pozitív tapasztalatok erősítik az önbizalmad, ami hozzásegít az eredményesebb pályázáshoz.

Rendszeresen dolgozunk együtt Anyukákkal, így van rálátásunk arra, hogy milyen nehézségekkel szembesülsz az interjúkon és Excel teszteken, mit jelent a gyakorlatban az álláskeresés GYES után. Tudunk támogatni ebben a folyamatban.

Látjuk, hogy milyen pozitív hatással van az Excel tanulás az álláskereső Anyukákra, ezért bíztatunk, hogy vágj bele minél előbb! Ha velünk tanulsz – GYES-en lévő anyukaként  – az egyéni Excel tanfolyam árából -6.000 Ft kedvezményt adunk.

Álláskeresés GYES után, visszatérés a baba mellől

Kata visszajelzése, akiknek az álláskeresés GYES után lett aktuális

“Fél éve lejárt a GYED-em és szerettem volna állást találni, de ahova jelentkeztem, mindenhova kellett az Excel. Szombathely mellett lakom egy kis faluban, és a közelben nem találtam sehol Excel oktatást.

Aztán rátaláltam az oldalatokra, fel is hívtalak, és akkor javasoltad, hogy próbáljuk meg skype-on. Először idegenkedtem tőle, mert 5 éve vagyok otthon a gyerekeimmel, ez idő alatt nem igazán követtem a számítógépes újdonságokat.

Nagyon örülök, hogy belevágtam, tényleg olyan volt, mintha mellettem ültél volna. Arról nem is beszélve, hogy így sikerült megszereznem egy távmunkában is végezhető munkát egy alapítványnál. Ennek elvállalásánál nagy löketet adott, hogy nemcsak az Excelhez, hanem a technika vívmányaihoz is közelebb kerültem.

Nagyon nagyon hálás vagyok ezért, köszönöm!”

Kezdj hozzá az Excel tanuláshoz önállóan!

Az önálló gyakorlásra mindenképpen szükséged lesz, hiszen csak a magad kárán tudod megtanulni az új funkciókat. Ismételned kell, hogy rögzüljenek az információk, és azok később is vissza tudd idézni.

A tapasztalataim alapján az a legpraktikusabb gyakorlás, ha saját táblázatokat készítesz – lehetőleg olyan témákban, amelyek egyébként is érdekelnek, így meglesz a pozitív kapcsolat, és szívesen veszed elő.

Például kezd el rögzíteni a barátaid elérhetőségét, a családi költségvetést, vagy készíts leltárt a könyveidről, kedvenc tárgyaidról. Esetleg rögzítsd, hogy mikor merre kirándultál, vagy milyen filmet láttál.

Az álláskeresésnél maradva az is hasznos lehet, ha táblázatot vezetsz a megpályázott pozíciókról. Vagy a babával kapcsolatos adatokat, eseményeket is rögzítheted egy Excel táblában.

Ezeken az Excel táblázatokban sok mindent gyakorolhatsz:


A legtöbb helyen – hacsak nem kimondottan pénzügyi-elemző területre pályázol -, ennél többet elsőre nem is nagyon kérnek. Ha mégis komolyabb feladatokat kapsz, akkor ráérsz menet közben megtanulni.

Irányított feladatokon is gyakorolj!

Ehhez készítettem 3 gyakorló feladatot:

  1. itt találsz egy Excel példát, amin a formázást és alapokat gyakorolhatod.
  2. itt egy alap szintű gyakorló feladatot,
  3. valamint készíts bruttó-nettó bérkalkulátort!

Ha szeretnél még több vezetett Excel feladatot, akkor nézd meg az Excel feladatok kezdőknek megoldással (29 + 34 példa) oktatóanyagomat.

Gyere el egy Excel tanfolyamra

Egy profi tanár, mentor segíthet, hogy gyorsabban haladj, és megválaszolja a kérdéseid.

► Nálunk gyakorlatias feladatokkal és tapasztalt tanárokkal találkozol, ami növeli az önbizalmat, és az álláskereséshez is lendületet ad.
► Játszva frissítheted fel a szaktudásod és sajátíthatsz el új ismereteket.
► Egyénre szabottan sajátíthatod el az Excelt, hiszen a Tanár figyelme csak rád összpontosul.
► Tudjuk, hogy kismamaként nehézséget jelenthet az is, hogy miként mozdulj el a gyermek mellől. A Skype-nak köszönhetően azonban otthonról is tanulhatsz tanári segítséggel.
► Egy jó tanár arra is képes, hogy megszerettesse veled az Excelt! Ezért nem csak a funkciókat, hanem azt a gondolkodásmódot is elsajátítod, hogy miként épül fel a program, mi a mögöttes logika, így később önállóan is folytathatod a tanulást.

Fektess a jövődbe

A lényeg, hogy kezdd el minél előbb, és használd az Excelt napi szinten! (Ugyanis sajnos gyakorlás híján ezt is elfelejted, mint bármi mást.)

Meglátásom szerint ma csak úgy lehetsz versenyképes az álláspiacon, ha hajlandó vagy időt és energiát fektetni önmagad fejlesztésébe, és új készségeket sajátítasz el. Ez lehet szakmai tudás, nyelvismeret vagy számítógépes készség.

Egy interjún hamar kiderül, hogy képes vagy-e a fejlődésre, változásra – ami sokszor fontosabb is, mint a konkrét tárgyi tudás. Ha időt szánsz az Excelre, őszintén mondhatod, hogy olyan ember vagy, aki képes a tanulásra, fejlődésre.

7 hasznos Excel trükk, amivel végre időt nyerhetsz

Így kezdj hozzá az Excel tanuláshoz! Excel Feladatsorok

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Jelenleg a klubban rengeteg azonnal használható gyakorlatias tipp van. Nem kell órákig keresned a megoldást Itt megtalálod, ami kell a munkádhoz.

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Előléptetés, nagyobb megbecsülés vagy több szabadidő? Ezt fogod elérni, mert ha elakadsz a Klubban kérdezhetsz és tanulhatsz.

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, akik ugyanúgy lelkesednek az Excelért, mint Te?

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: tumblr
Tumblr
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Írj üzenetet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Rólunk mondtátok:
Számos egy napos Excel tréningen vettem részt, és semmi nem maradt meg belőle

Rájöttem, hogy mennyi időt lehet spórolni, ha tudom hogy mit csinálok! Ildikó mindig rávezetett a megoldásra, arra törekedett hogy tanuljak az elkövetett hibákból.

A tréningre idő kell, nehéz ezt bevallani, mert manapság mindenki gyorsan akar megtanulni mindent, de az nem célravezető. Én számos egy napos Excel tréningen vettem részt, és semmi nem maradt meg belőle.

Az excel titok képzés titka az egyéni igények figyelembe vétele! Nagyon jó volt a képzés, még igénybe fogom venni ha valamit elfelejtenék közben ;)

Petra

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Ezt olvastad már?

Keresés és csere az Excelben

Használd az Excel Keresés és csere funkcióját, aminek a Ctrl F (keresés) vagy Ctrl H (csere) a billentyűkombinációja. Így többé nem kell a hosszú Excel listákat bogarásznod, ha …

Tovább olvasom →

10+1 vicces inspiráció az Excel tanuláshoz

Túl fáradt vagy az Excel tanuláshoz? Íme pár vicces inspiráció, hasznos tippekkel megfűszerezve: Önéletrajz: profi Exceles – vagy mégsem? Vigyázz, ne írj olyat az önéletrajzodba, …

Tovább olvasom →

Excel tanfolyam vélemény egy asszisztens tollából

Kell ez nekem? Van az a játék, amikor gondolkodás nélkül rá kell vágnod az első eszedbe jutó gondolatot egy megadott szóra. Ha azt mondom Excel, …

Tovább olvasom →