Gyakor(lat)i kérdések

Hol vannak az Excel órák? Mennyi idő alatt érek oda tömegközlekedéssel?

Pesten a X. kerületben tudsz személyesen tanulni, a Bányató utcánál (busszal az Örs vezér tértől 17 perc, a KöKiről 5 perc).

Skype-on (vagy egyéb online platformon) keresztül bárhonnan tanulhatsz, így a földrajzi távolság nem akadály! A Skype előnye a rugalmasság mellett, hogy megosztható a képernyő, és felvételen is rögzíthető az óra, így később is visszanézhető. Kötelezettségmentesen kipórbálhatod, jelentkezz mindenképp!

Ismerd meg jobban oktatóinkat!

Milyen hosszú egy alkalom?

Egy alkalommal 90 percet töltünk a gép előtt tanulással, kimondottan gyakorlati jellegű feladatokkal. Ennyi idő alatt rengeteg anyagot át tudunk nézni, amitől kellőképpen el is fogsz fáradni.

Mindez akkor lesz hatékony, ha otthon folytatod a tanulást, és további 5-10 órát szánsz az anyag begyakorlására. Természetesen ehhez kapsz érdekes feladatokat.

Az állásinterjún Excel teszt lesz, tudsz segíteni?

Abban tudok segíteni, hogy átfogóan megtanuld az Excelt. Mivel egy alkalom nem elég a felkészülésre, ezért azt javaslom, hogy szánd rá az időt, és kezdd el időben a tanulást.

Ha olyan munkakörre pályázol, ahol szükség van az Excelre, akkor jelentkezz minél előbb, hiszen csak idő kérdése (ami rutinossá tesz), és élesben kell használnod. Hidd el, az élet más területein is javadra válik ez a tudás.

Van minimális óraszám? Hány alkalom ajánlott?

Akkor tudunk eredményesen együttműködni, ha legalább 3-szor 90 percet együtt dolgozunk. Komolyabban veszed a tanulást, ha tudod, hogy van következő alkalom.

A közös munka és az önálló gyakorlás alapján fog Benned felépülni a tudás.

Tapasztalatom szerint az esetek 90%-ban 3-4 alkalom elég ahhoz, hogy elsajátítsd az alapokat, és utána képes legyél az önálló tanulásra. Vagyis belátható ideig tart a közös munka, szemben például a korrepetálással vagy a nyelvtanulással.

Vihetem a saját gépemet?

Nyugodtan. Sokkal gyorsabban tudsz haladni, ha már a megszokott billenytűket nyomkodod.

Mehetünk egyszerre ketten is?

Részemről nincs akadálya. Ebben az esetben mindenképpen szükség van egy plusz gépre, és tartsátok szem előtt, hogy az osztott figyelem miatt valamivel lassabban fogunk haladni. Ez attól függ, hogy mennyire vagytok azonos szinten, és mennyire hasonló a tanulási stílusotok.

Kihelyezett céges Excel oktatást szeretnék, vállaljátok?

Ha cégként érdeklődsz, és több munkatársad számára szeretnél Excel oktatást kérni, akkor itt találsz bővebb információt, valamint ezen az oldalon érdemes jelentkezned: Cégeknek, vállalkozóknak

Melyik Excelt tanítod?

Az újabb Excelek között nagy különbségek nincsenek: ha a műveleteket és a logikát megtanulod, bármelyik verzióval boldogulni fogsz. Ha egyébként mást használsz, mint ami az oktatói gépen van, akkor a különbségeket mindig kiemeljük.

Ha hozod a saját géped, akkor természetesen azon gyakorolunk. (Akár Mac vagy OpenOffice is lehet.)

A Word-öt és a PowerPoint-ot is szeretném megtanulni, tudsz segíteni?

Külön Word, PowerPoint feladataim nincsenek, de ezek a programok akár önállóan is könnyen megtanulhatóak. Főleg, miután már magabiztosabb lettél az Excelben, mivel a programok felépítése, valamint sok gyorsbillentyű közös. Természetesen, szívesen válaszolok, ha valahol elakadtál vagy konkrét kérdésed van.

Mit vigyek magammal?

Az órákon elhangzott lényeges funkciókról kapsz egy külön tankönyvet, amiből órák között vagy később is felelevenítheted a tanultakat. Persze ha szeretsz, mindenképp érdemes jegyzetelned.

Ezen kívül érdemes hoznod magaddal pendrive-ot, amin a példafeladatokat haza tudod vinni.

Konkrét kérdésem van, fordulhatok hozzád?

Természetesen! Szívesen segítek egy meglévő problémára hatékony megoldást találni, ez számomra is izgalmas kihívás.

A kérdéseidet be tudjuk építeni az Excel tanfolyam tematikájába, vagyis nemcsak megoldjuk a problémádat, hanem megtanulsz mindent annak érdekében, hogy később önállóan is el tudd végezni a feladatot.

Ha azonban fontosabb a gyors megoldás, mint a tanulás, akkor kérj konzultációt.

Biztos, hogy én is meg tudom tanulni az Excelt? Már annyiszor próbáltam.

Ha elszánt és nyitott vagy, akkor igen. Az a lényeg, hogy a program logikáját megtanuld. Ha látod az összefüggéseket, és azt, hogy mire képes, akkor a Te hozzáállásod is megváltozik, és sokkal gyorsabban tudsz haladni.

A testre szabottság és az oldott légkör miatt az átadott tudásra pénz visszafizetési garanciát is vállalunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az órákon tanultak és a házi feladatokon keresztül megszerzett tudás ellenére úgy érzed, nem fejlődtél az Excelben, vagy még mindig félsz tőle, úgy visszafizetjük az oktatásra költött pénzed.

Szívesen tanulnál velünk?

Töltsd ki ezt az űrlapot, és mi e-mailben jelentkezünk a részletekkel: