5 ok, amiért megéri Excelt tanulni

Sok új alkalmazás és program van a piacon, amelyek azt ígérik, hogy egyszerűsítik az életet. Mégis, továbbra is az Excel az egyik legszélesebb körben használt program, minden cégnél találhatók táblázatok. Az adminisztratív feladatok 80%-a táblázatos és szövegszerkesztő készségeket igényel.

1. Az Excel segít az üzleti problémák megoldásában

Üzleti tervet, rendezvénynaptárat vagy munkaidőbeosztást készítesz? Vagy a céges költségek, esetleg az aktuális marketing kampány alakulását tervezed? Össze kell hasonlítanod a beérkező ajánlatokat? Vagy éppen Neked kell egy összetett projektre árajánlat kalkulátort készítened?

Az Excel pont a rugalmassága miatt alkalmas a legkülönbözőbb problémák megoldására. Többféle adatot (például számok, szövegek, dátumok) tud kezelni, a képletek és függvények segítségével pedig könnyen kiszámolhatsz bármit.

Ha komplexebb a probléma, amit hosszabb távon már nem érdemes Excelben kezelni, az Excel akkor is alkalmas a probléma modellezésére. Korábban szoftverfejlesztő cégnél dolgoztam, számtalanszor megkaptam a fejlesztőktől, hogy egy működő Excel táblával terjesszem elő a fejlesztési igényemet. Ők csak akkor állnak neki, ha látják, hogy az Excelben jól működik. Ez azt jelenti, hogy alaposan végig van gondolva a folyamat, és nekik már csak le kell programozni.

2. Gyorsabban végezhetsz a munkáddal

Az Excelhasználaton belül is van különbség: ugyanazt a munkát elvégezheted 2 perc és 2 nap alatt is. A papír és számológép helyett használd az Excelt. Általában ami egyszer felmerül, azt még 3-10 alkalommal vagy verzióban kalkuláljuk. Sokkal könnyebb a cellákban átírni a számokat, mint újra és újra elölről kezdeni a számításokat.

Jól felépített sablonokkal és megfelelő tudással pedig szinte teljesen automatizálhatod is a munkád.A megfelelő függvényekkel vagy kimutatásokkal (pivot táblával) egyszerűen lerövidítheted az adott feladat megoldását. Minél mélyebben ismered az Excelt, annál több bosszúságtól és túlórától kímélheted meg magad.

A felszabaduló időt egyéb munkák elvégzésére vagy további tippek tanulására fordíthatod. Vagy egyszerűen csak időben hazamehetsz, ily módon az Excel segíthet az egészséges munka és magánélet egyensúly elérésében.

3. Több álláslehetőség, jobb fizetés

A megfelelő Excel tudás növeli a piaci értékedet. Az Excel egy univerzális számítógépes program, a legtöbb munkakörben elvárás. Minél jobban ismered az Excelt, annál jobb munkákra és fizetésekre pályázhatsz.

Egy Excel jártasságot igénylő pozícióban simán 50-100 ezer Ft-tal többet kereshetsz havonta, mint egy egyszerűbb ‘irodai pozícióban’. (Így az Excel tanfolyamba fektetett pénzed kevesebb mint egy hónap alatt megtérül.) Ha érdekel az adatelemzés, vagy az Excel haladóbb használata, akkor még magasabb kategóriájú állásokra pályázhatsz.

Sok helyen előzetesen tesztelik is az Excel tudást, jobb, ha felkészülten mész.

Talán pont emiatt van, hogy legtöbben az álláskeresés kapcsán döbbenek rá, hogy érdemes fejleszteni az Excel tudásukat.

Ha Te is ebben a helyzetben vagy, akkor feltétlenül olvasd el ezeket a cikkeket is:
Excel tesztírás holnap???
A 15 legnépszerűbb Excel interjú-kérdés
Az Excel szintfelmérő legváratlanabb helyzetei – amire Te most előre felkészülhetsz

4. Az Excel széles körben elterjedt

Lehet, hogy a versenytársak és sok felhasználó szidja, de az Excelt mindenki ismeri – és a legtöbb cég használja is. Ráadásul folyamatosan fejlesztik, és a következő 10-20 évben is garantáltan itt lesz velünk. De ha véletlenül a Te céged más programot használna is, stabil Excel alapokkal könnyebb lesz abba is beletanulni.

Ha esetleg még nem olyan fejlett a céged az adatok gyűjtésében és nyilvántartásában, akkor ez egy kitűnő lehetőslg számodra, hogy új javaslatokkal állj elő – hogyan tudnátok jobban lekövetni az ügyfeleket, költségeket, munkatársakat, stb – és ezzel megbecsülést vívj ki magadnak.

5. Mindig van tovább

10 éve főállásban az Excellel foglalkozom: tanulom és tanítom. De egyre csak rácsodálkozom, hogy micsoda lehetőségek vannak benne.

Újra megerősödöm abban, hogy mindig van hová továbbfejlődni. Mindig lehet egyszerűbben, praktikusabban. Maga az Excel is mindig változik, folyamatosan jönnek az új funkciók, amelyek új világokat nyitnak meg. (Például ilyen a Power Query, vagy a dinamikus tömbfüggvények.)

Ezért Neked is azt javaslom, hogy szánj időt az Excel tudásod fejlesztésére!

Közben világ és a munkahelyek rohamtempóban változnak. Ha lépést akarsz tartani, akkor Neked is változni kell! Olyan korban élünk, amikor hatványozottan nő az adatok mennyiseége és szerepe. Meg kell tanulni egy újfajta, adatközpontú gondolkodást. Egyre nagyobb szerepet kapnak a függvények, a lekérdezések, elemzések – és az, hogy mindezt csuklóból, pillanatok alatt meg tudd csinálni.

Tanuljunk együtt!

Szívesen segítünk, hogy elérd a céljaidat! Ha teheted, gyere egyéni Excel oktatásra, ahol csak Veled foglalkozunk, a részletekhez kattints ide! Így garantáltan azt tanulod, amire a legnagyobb szükséged van, kipótoljuk a hiányzó foltokat. Próbáld ki kockázatmentesen, hogy milyen Skype-on keresztül Excelt tanulni!

Ha szeretnéd átfogóan megtanulni az Excel alapjait, és motivál, ha másokkal együtt tanulhatsz, akkor gyere csoportos Excel tanfolyamra. Az alapoktól indulunk és olyan haladó funkciókba is belenézünk, mint a HA függvény, FKERES függvény és pivot tábla.

Ha már most sok adattal dolgozol, akkor mindenképpen tanuld meg az elemzés trükkjeit ezen a workshopunkon, vagy gyere a haladó klubbunkba, ahol önállóan tanulhatsz, és felteheted a kérédéseidet: ExcelTitok VIP Klub

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Jelenleg a klubban rengeteg azonnal használható gyakorlatias tipp van. Nem kell órákig keresned a megoldást Itt megtalálod, ami kell a munkádhoz.

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Előléptetés, nagyobb megbecsülés vagy több szabadidő? Ezt fogod elérni, mert ha elakadsz a Klubban kérdezhetsz és tanulhatsz.

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, akik ugyanúgy lelkesednek az Excelért, mint Te?

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: tumblr
Tumblr
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Írj üzenetet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Rólunk mondtátok:
Te vagy a világon a legeslegjobb Excel-tanár!

Örömmel értesítelek, hogy Te vagy a világon a legeslegjobb Excel-tanár! Minden jel erre mutat. Mert csont nélkül sikerült. Úgy értem, hogy egyetlen hibám sem volt!!!

Erre úgy istenigazából nincsenek is szavak. Boldog vagyok. És nagyon köszönöm.

Szuper vagy, még annál is jobb! - ezért is írtam, hogy erre nincsenek szavak, hiába próbálkozom.

Niké

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Ezt olvastad már?

Excel feladatok és megoldások

Sokan érdeklődtök Excel feladatok és megoldások iránt, ezért ebben a posztban összegyűjtöm a korábban közzéadott feladtokat, hogy ne kelljen keresgélni. Nagyon örülök, hogy gyakoroljátok az Excel …

Tovább olvasom →

ExcelTitok a Social Media oldalakon

2022. június 30-án írom ezt a bejegyzést, ma van a #SocialMediaDay. Ennek apropóján összegyűjtöttem az ExcelTitok összes web és közösségi oldalát, és picit mesélek, melyik …

Tovább olvasom →

Így szabadulj meg az ismétlődő adatok okozta fejfájástól

Ismétlődő adatok szinte minden adatbázisban előfordulnak: vagy mert eleve több listában gyűjtöd az adatokat, vagy mert Mancika véletlenül kétszer rögzít egy-egy jelentkezőt, számlát. Szerencsére az …

Tovább olvasom →