5 ok, amiért megéri Excelt tanulni

Sok új alkalmazás és program van a piacon, amelyek azt ígérik, hogy egyszerűsítik az életet. Mégis, továbbra is az Excel az egyik legszélesebb körben használt program, minden cégnél találhatók táblázatok. Az adminisztratív feladatok 80%-a táblázatos és szövegszerkesztő készségeket igényel.

1. Az Excel segít az üzleti problémák megoldásában

Üzleti tervet, rendezvénynaptárat vagy munkaidőbeosztást készítesz? Vagy a céges költségek, esetleg az aktuális marketing kampány alakulását tervezed? Össze kell hasonlítanod a beérkező ajánlatokat? Vagy éppen Neked kell egy összetett projektre árajánlat kalkulátort készítened?

Az Excel pont a rugalmassága miatt alkalmas a legkülönbözőbb problémák megoldására. Többféle adatot (például számok, szövegek, dátumok) tud kezelni, a képletek és függvények segítségével pedig könnyen kiszámolhatsz bármit.

Ha komplexebb a probléma, amit hosszabb távon már nem érdemes Excelben kezelni, az Excel akkor is alkalmas a probléma modellezésére. Korábban szoftverfejlesztő cégnél dolgoztam, számtalanszor megkaptam a fejlesztőktől, hogy egy működő Excel táblával terjesszem elő a fejlesztési igényemet. Ők csak akkor állnak neki, ha látják, hogy az Excelben jól működik. Ez azt jelenti, hogy alaposan végig van gondolva a folyamat, és nekik már csak le kell programozni.

2. Gyorsabban végezhetsz a munkáddal

Az Excelhasználaton belül is van különbség: ugyanazt a munkát elvégezheted 2 perc és 2 nap alatt is. A papír és számológép helyett használd az Excelt. Általában ami egyszer felmerül, azt még 3-10 alkalommal vagy verzióban kalkuláljuk. Sokkal könnyebb a cellákban átírni a számokat, mint újra és újra elölről kezdeni a számításokat.

Jól felépített sablonokkal és megfelelő tudással pedig szinte teljesen automatizálhatod is a munkád.A megfelelő függvényekkel vagy kimutatásokkal (pivot táblával) egyszerűen lerövidítheted az adott feladat megoldását. Minél mélyebben ismered az Excelt, annál több bosszúságtól és túlórától kímélheted meg magad.

A felszabaduló időt egyéb munkák elvégzésére vagy további tippek tanulására fordíthatod. Vagy egyszerűen csak időben hazamehetsz, ily módon az Excel segíthet az egészséges munka és magánélet egyensúly elérésében.

3. Több álláslehetőség, jobb fizetés

A megfelelő Excel tudás növeli a piaci értékedet. Az Excel egy univerzális számítógépes program, a legtöbb munkakörben elvárás. Minél jobban ismered az Excelt, annál jobb munkákra és fizetésekre pályázhatsz.

Egy Excel jártasságot igénylő pozícióban simán 50-100 ezer Ft-tal többet kereshetsz havonta, mint egy egyszerűbb ‘irodai pozícióban’. (Így az Excel tanfolyamba fektetett pénzed kevesebb mint egy hónap alatt megtérül.) Ha érdekel az adatelemzés, vagy az Excel haladóbb használata, akkor még magasabb kategóriájú állásokra pályázhatsz.

Sok helyen előzetesen tesztelik is az Excel tudást, jobb, ha felkészülten mész.

Talán pont emiatt van, hogy legtöbben az álláskeresés kapcsán döbbenek rá, hogy érdemes fejleszteni az Excel tudásukat.

Ha Te is ebben a helyzetben vagy, akkor feltétlenül olvasd el ezeket a cikkeket is:
Excel tesztírás holnap???
A 15 legnépszerűbb Excel interjú-kérdés
Az Excel szintfelmérő legváratlanabb helyzetei – amire Te most előre felkészülhetsz

4. Az Excel széles körben elterjedt

Lehet, hogy a versenytársak és sok felhasználó szidja, de az Excelt mindenki ismeri – és a legtöbb cég használja is. Ráadásul folyamatosan fejlesztik, és a következő 10-20 évben is garantáltan itt lesz velünk. De ha véletlenül a Te céged más programot használna is, stabil Excel alapokkal könnyebb lesz abba is beletanulni.

Ha esetleg még nem olyan fejlett a céged az adatok gyűjtésében és nyilvántartásában, akkor ez egy kitűnő lehetőslg számodra, hogy új javaslatokkal állj elő – hogyan tudnátok jobban lekövetni az ügyfeleket, költségeket, munkatársakat, stb – és ezzel megbecsülést vívj ki magadnak.

5. Mindig van tovább

10 éve főállásban az Excellel foglalkozom: tanulom és tanítom. De egyre csak rácsodálkozom, hogy micsoda lehetőségek vannak benne.

Újra megerősödöm abban, hogy mindig van hová továbbfejlődni. Mindig lehet egyszerűbben, praktikusabban. Maga az Excel is mindig változik, folyamatosan jönnek az új funkciók, amelyek új világokat nyitnak meg. Ezért Neked is azt javaslom, hogy szánj időt az Excel tudásod fejlesztésére!

Közben világ és a munkahelyek rohamtempóban változnak. Ha lépést akarsz tartani, akkor Neked is változni kell! Olyan korban élünk, amikor hatványozottan nő az adatok mennyiseége és szerepe. Meg kell tanulni egy újfajta, adatközpontú gondolkodást. Egyre nagyobb szerepet kapnak a függvények, a lekérdezések, elemzések – és az, hogy mindezt csuklóból, pillanatok alatt meg tudd csinálni.

Tanuljunk együtt!

Szívesen segítünk, hogy elérd a céljaidat – egyéni oktatással foglalkozunk, a részletekhez kattints ide! Próbáld ki kockázatmentesen, hogy milyen Skype-on keresztül Excelt tanulni!

Ha már most sok adattal dolgozol, akkor mindenképpen tanuld meg az elemzés trükkjeit ezen a workshopunkon.

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés.

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Jelenleg a klubban rengeteg azonnal használható gyakorlatias tipp van. Nem kell órákig keresned a megoldást Itt megtalálod, ami kell a munkádhoz.

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Előléptetés, nagyobb megbecsülés vagy több szabadidő? Ezt fogod elérni, mert ha elakadsz a Klubban kérdezhetsz és tanulhatsz.

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, akik ugyanúgy lelkesednek az Excelért, mint Te?

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: tumblr
Tumblr
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Írj üzenetet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Rólunk mondtátok:
Megszerettetted velem az Excel világát!

Nagyon hálás vagyok Neked, hogy a hat alkalom alatt nem csak megismertetted, hanem meg is szerettetted velem az Excel világát!

Alig vártam a házi feladatokat, mert érdekesek, életszerűek voltak. Ami Nálad "döcögősen" ment, azt itthon a gyakorlás után biztosan tudtam használni.

Köszönöm a türelmedet és még sok szorgalmas diákot kívánok!

Gabi

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Ezt olvastad már?

Az Excel dátum mögött – 44000. nap

Az Excel dátum sokakat “összezavar”. A cikk írását és a videót is az ihlette, hogy holnap, azaz 2020. június 18 csütörtökön lesz az Excelben a …

Tovább olvasom →

FKERES függvény alapok

Gyakori kérdés, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy az egyik adat az egyik táblázatban van, a másik adat egy másik táblázatban. Viszont jó lenne az …

Tovább olvasom →

30 Excel függvény, amit mindenkinek tudni érdemes

Többszáz Excel függvény közül összegyűjtöttem azt a 30 darabot, amiről mindenképpen érdemes tudnod. A mélyebb megismeréshez persze alaposabb magyarázat és sok-sok gyakorlás szükséges.

Tovább olvasom →