Excel tanulás: egyedül, tanárral vagy ismerőssel

Excel tanulás: önállóan, tanárral vagy ismerőssel? Számtalan módszer létezik. Kérdés, hogy az idődbe és az anyagi lehetőségeidbe mi fér bele. Összegyűjtöttem néhány szempontot és tanácsot a döntéshez.

Excel tanulás önállóan

Egyedül is rengeteget fejlődhetsz. Az interneten rengeteg hasznos tippet találhatsz. Csak idő és szorgalom kérdése, hogy mennyit hasznosítasz belőle. Értelemszerűen a saját blogomat és a Facebook oldalunkat ajánlom, ahol rengeteg tippet találsz.

Excel tanulás: önállóan vagy tanártólKicsit elfogult lehet, hogy magamat ajánlom, de már több éve főállásban Excelt oktatok, így van egy sajátos rálátásom és tapasztalatom a témára, és az ingyenes anyagokban is a jól bevált praktikákat adom át.

Ezekkel a cikkekkel elkezdheted az önálló tanulást:
Tipp: ha azt akarod, hogy külön ablakban nyíljanak
meg a cikkek, akkor az egér kattintással együtt nyomd 
meg a Ctrl gombot is.

Persze csábító lehet az is, hogy a Youtube videókból pallérozod a tudásod, de 5 okot is tudok, amiért legyél óvatos az Excel videókkal.

Ha az önálló tanulás mellett döntesz, akkor is érdemes lehet profi Excel feladatokba vagy Excel tankönyvekbe fektetned.

Excel tanulás tanárral

Talán már odáig is eljutottál, hogy szükséged van egy mentorra, aki szisztematikusan végigvezet a tanulás folyamatán. 

Egy jó Excel tanár sokat tud lendíteni rajtad: rengeteg időt tud spórolni, hiszen nem kell foglalkoznod az anyagok feldolgozásával, rendszerezésével. Segíteni tud, hogy mit, milyen sorrendben érdemes tanulni, és rendezetten adja át a tudást.

Előre gyártott, gyakorlatias példákkal dolgozik, így az órán is gyorsan tudtok haladni, és a példákkal otthon is tovább tudsz gyakorolni.

Ha jó tanárt választasz, akkor egyből rá tud hangolódni a munkádra, és olyan funkciókat, trükköket fog mutatni, amivel napi szinten rengeteg időt megspórolhatsz.

Plusz a funkciók mellett a mögöttes összefüggésekre is rámutat, ezáltal egy gondolkodásmódot és lelkesedést is átad.

Ráadásul ha a Skype-os tanulást választod, akkor egyszerűen rögzíthetőek az órák, így később is bármikor vissza tudod őket nézni – azaz testreszabott Excel oktatóvideóid lesznek.

Mi, az ExcelTitoknál hiszünk abban, hogy még ha elsőre savanyú szájízt is kelt benned, a segítségünkkel hamarosan a Te életednek is üde színfoltja lehet az Excel!

Excel tanulás ismerőssel

Azt látom, hogy sokan ismerőst vagy kollégát választanak erre a szerepre. Ez érthető is, hiszen megvan a személyes bizalom, és valószínűleg az sem kérdéses, hogy a kiválasztottnak megvan a tárgyi tudása, és általában ő maga ajánlja fel a segítségét, aminek nehéz ellenállni.

Viszont nem biztos, hogy hosszabb távon Rád tud szánni pl. heti 1 órát, hogy segítse és kövesse a fejlődésedet. Valószínűleg rövid idő alatt akar hirtelen nagy tudást átadni – de a túl sok információ jó eséllyel csak összezavar. (Ezt még néha az órákon is tapasztalom, és nagyon kell figyelnem arra, hogy ne azt mondjam a tanítványnak, amit „tudok”, hanem amire neki szüksége van a megértéshez, fejlődéshez.)

A legnagyobb jó szándék ellenére is könnyen kudarcba fulladhat a kísérlet, ami akár a kapcsolat rovására is mehet, vagy legalábbis mindkét félben lesz egy kis tüske: a „tanár” nem kapja meg a vágyott elismerést, a „diák” viszont nem fejlődik a hőn áhított tudást…

Azzal is számolnod kell, hogy az ismerősöd segít ugyan, de előfordulhat, hogy ő sem tud mindent, vagy ő is eleve hibásan tud dolgokat.

Számtalanszor mesélik tanítványaim, hogy az informatikus férjükkel összevesztek, mikor a közös tanulással próbálkoztak. Aztán később büszkén számolnak be arról is, hogy a közös óráink után valami újat tudtak mutatni otthon a párjuknak.

Az Excel tanulás titka a sok gyakorlás

Bármelyik módszert is választod, a tanulás fontos része a kitartó gyakorlás és állandó ismétlés.

Az Excel tanulás kulcsa a sok gyakorlás

Ez történhet munkával kapcsolatos táblázatokkal, például elkészítheted magadnak a munkaidő nyilvántartást. Vagy a privát életben is találhatsz számos témát, ami jó gyakorlási lehetőséget kínál.

A lényeg, hogy bátran kezdj el az Excellel dolgozni, mert így fogsz új dolgokat felfedezni, és így lesz igazán tartós a tudás.

Ha most kezdesz ismerkedni az Excellel, akkor ez az Excel példatár segítségedre lehet, nézd meg!

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Jelenleg a klubban rengeteg azonnal használható gyakorlatias tipp van. Nem kell órákig keresned a megoldást Itt megtalálod, ami kell a munkádhoz.

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Előléptetés, nagyobb megbecsülés vagy több szabadidő? Ezt fogod elérni, mert ha elakadsz a Klubban kérdezhetsz és tanulhatsz.

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, akik ugyanúgy lelkesednek az Excelért, mint Te?

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Tumblr
Skype
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Írj üzenetet!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Facebook
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Ezt olvastad már?

Exceltitok logo - Garantáltan megbarátkozol az Excellel - Egyénre és cégre szabott Excel oktatás

Akarsz te is ingyenes, munka gyorsító Excel tippeket?

Melyik lenne Neked most nagyobb segítség?

Excel Titok olvasni - oktatás, könyv

Ingyenes alapozó Excel tipp sorozat.

Azonnali segítség: Excel kezdő és haladó tankönyv