Excel feladatok és megoldások

Sokan érdeklődtök Excel feladatok és megoldások iránt, ezért ebben a posztban összegyűjtöm a korábban közzéadott feladtokat, hogy ne kelljen keresgélni.

Nagyon örülök, hogy gyakoroljátok az Excel használatát! 

Így formázd meg a táblázatokat

Nem elég berögzíteni az adatokat, szépen meg is kell formázni. De nem csak a formázás alapjait, hanem pár egyszerűbb műveletet is elsajátíthatsz ebből a feladatsorból. (Igen, ez nem csak egy példa, hanem egy teljes példa-sorozat.)

Excel feladat: Formázd meg a táblázatot

Alap szintű Excel feladat

Ebben példában egy osztály tanulóinak jegyeit találod. Ezt a táblázatot kell megformáznod, és néhány adatot kiszámolnod. (Az előző sorozathoz egy másik kidolgozott példa.)

Gyakorolhatod az alap függvényeket, mint SZUM, ÁTLAG, MIN, MAX, DARAB, valamint az adatok sorba rendezését is ezzel az alap szintű Excel feladattal!

A százalékszámítás kihívásai

A százalékszámítás sokaknak problémát okoz (mit viszonyítok mihez, mikor szorzás, mikor osztás, és pláne kell-e a “100-as átváltás”)

Nézd meg a százalékszámítás feladatot!

További Excel feladatok a képletek és számolások gyakorlására

Az alapok és a képletek begyakorlása kulcsfontoságú ahhoz, hogy magabiztosan használd az Excelt. Ennek köszönhetően fogod tudni az éles helyzeteket önállóan, rutinosan átültetni az Excel táblába. (Erre találsz itt 2 gyakorlat példát.)

Később a függvényeket is könnyebben megtanulod, ha ez már magától megy.

Készíts bruttó-nettó bérkalkulátort Excelben! Hiszen egyáltalán nem mindegy, hog havonta mennyi pénzt viszel haza.

Munkaidő nyilvántartás és munkaidő számítás Excellel! Szerencsére az Excel az időpontokkal is számol, így nyomon követheted a munkaidődet – vagy akár a kollégákét is.

Ha szeretnél még több hasonló “számolós” példát, amivel gyakorolhatsz, akkor nézd meg ezt az otthoni Excel feladatgyűjteményt!

Extra tipp: nevek szétválasztása

Gyakran felmerül, hogy az adatbázisban egy cellában szereplő címeket, neveket külön kellene szedni. Szerencsére erre van az Excelnek egy beépített fukciója.

Hogyan szedd szét a neveket vezeték és keresztnév oszlopba?

Haladó szint: FKERES függvény

Egy olyan függvény, amely napokat spórolhat Neked!

FKERES – megtalálja helyetted

További ötletek a gyakorláshoz

Akkor fogod igazán élvezni az Excel előnyeit, ha magad állítasz össze táblázatokat, amelyeket naponta használsz, és számodra hasznos információkat tartalmaznak.

Íme néhány ötlet:

5 tipp, hogy mire használd az Excelt

Az egyéni Excel tanfolyamokon rengeteg hasonló feladatot oldunk meg közösen, illetve adunk oda otthoni gyakorlásra, mivel az önálló gyakorláson múlik a fejlődés. Ha úgy érzed, hogy megéri befektetned a gyorsabb és magabiztosabb munkavégzésbe, akkor várunk Téged is! (Nézd meg, mit mondanak azok, akik már jártak nálunk.)

Ha inkább egy biztos pontot szeretnél a hátad mögött tudni, hogy probléma esetén tudj kihez fordulni, akkor a VIP Excel Klubot Neked találtuk ki!

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Jelenleg a klubban rengeteg azonnal használható gyakorlatias tipp van. Nem kell órákig keresned a megoldást Itt megtalálod, ami kell a munkádhoz.

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Előléptetés, nagyobb megbecsülés vagy több szabadidő? Ezt fogod elérni, mert ha elakadsz a Klubban kérdezhetsz és tanulhatsz.

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, akik ugyanúgy lelkesednek az Excelért, mint Te?

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: tumblr
Tumblr
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Írj üzenetet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Rólunk mondtátok:
Mindenki irigyel a munkahelyemen, hogy milyen szuper táblázatokat tudok készíteni.

Lassan 3 hónapja folyamatosan használom az Excelt, minden nap, és elképesztően büszke vagyok arra a sok-sok tudásra amit megtanultam, minden nap hasznosítom.

Fantasztikus tanárom Ági szavai a fülemben csengenek, reggel a buszon az Excel-es könyvem olvasgatom, hogy minden feladatban amit rám bíznak naprakész legyek!

Mindenki irigyel a munkahelyemen, hogy milyen szuper táblázatokat tudok készíteni, és milyen ügyesen ki nyerem az információkat egy kupac betűből és számból. Olyan jó érzés hogy olyat tanulhattam amit ilyen jól fel tudok használni.

Csodás tanáromnak Áginak is köszönöm, hogy türelemmel és specifikusan rám koncentrálva tanított, és minden kereszt kérdésemre igyekezett válaszolni! :)

Nagyon hálás vagyok nektek hogy ilyen szuper tudás hatalmába vezettetek be, és biztosan folytatni fogom, mindenkinek ajánlom az oldalt is és a tanfolyamot is, mi már bent az irodában azon szervezkedünk, hogy tömegesen tanulhassunk Excelt nálatok, és nemsokára biztosan jelentkezni is fogunk, én ismétlés miatt a többiek pedig a tanulás miatt.

Szuper és hosszútávon hasznosítható tudást adtatok!

Dorka

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Ezt olvastad már?

Mátrix az Excelben

Gyakori “hiba”, amit cégeknél látok, hogy a követni, elemezni szánt adatokat “mátrixos” formátumban gyűjtik – nem pedig adatbázisként. Látszólag egyszerűbb, hiszen azonnal átlátható, értelmezhető az …

Tovább olvasom →

3 tipp az Excel költségvetés vezetéséhez

A költségvetés vezetését, azaz a költségek-bevételek írását magánemberként és vállalkozóként is fontosnak tartom. Az új év egyben új lehetőség, hogy aki eddig nem írta, most …

Tovább olvasom →

Hogyan készülj az Adatelemzés – pivot workshopra?

Az Adatelemzés pivot workshop feltételezi, hogy már van ismereted az Excelről: érted az olyan fogalmakat, mint cellák, munkalapok, szumma, átlag, darab, gyors értékek, gyorsbillentyűk. Emellett különösen fontos, hogy …

Tovább olvasom →