Excel feladatok és megoldások

Sokan érdeklődtök Excel feladatok és megoldások iránt, ezért ebben a posztban összegyűjtöm a korábban közzéadott feladtokat, hogy ne kelljen keresgélni.

Nagyon örülök, hogy gyakoroljátok az Excel használatát! 

Így formázd meg a táblázatokat

Nem elég berögzíteni az adatokat, szépen meg is kell formázni. De nem csak a formázás alapjait, hanem pár egyszerűbb műveletet is elsajátíthatsz ebből a feladatsorból. (Igen, ez nem csak egy példa, hanem egy teljes példa-sorozat.)

Excel feladat: Formázd meg a táblázatot

Alap szintű Excel feladat

Ebben példában egy osztály tanulóinak jegyeit találod. Ezt a táblázatot kell megformáznod, és néhány adatot kiszámolnod. (Az előző sorozathoz egy másik kidolgozott példa.)

Gyakorolhatod az alap függvényeket, mint SZUM, ÁTLAG, MIN, MAX, DARAB, valamint az adatok sorba rendezését is ezzel az alap szintű Excel feladattal!

A százalékszámítás kihívásai

A százalékszámítás sokaknak problémát okoz (mit viszonyítok mihez, mikor szorzás, mikor osztás, és pláne kell-e a “100-as átváltás”)

Nézd meg a százalékszámítás feladatot!

További Excel feladatok a képletek és számolások gyakorlására

Az alapok és a képletek begyakorlása kulcsfontoságú ahhoz, hogy magabiztosan használd az Excelt. Ennek köszönhetően fogod tudni az éles helyzeteket önállóan, rutinosan átültetni az Excel táblába. (Erre találsz itt 2 gyakorlat példát.)

Később a függvényeket is könnyebben megtanulod, ha ez már magától megy.

Készíts bruttó-nettó bérkalkulátort Excelben! Hiszen egyáltalán nem mindegy, hog havonta mennyi pénzt viszel haza.

Munkaidő nyilvántartás és munkaidő számítás Excellel! Szerencsére az Excel az időpontokkal is számol, így nyomon követheted a munkaidődet – vagy akár a kollégákét is.

Ha szeretnél még több hasonló “számolós” példát, amivel gyakorolhatsz, akkor nézd meg ezt az otthoni Excel feladatgyűjteményt!

Extra tipp: nevek szétválasztása

Gyakran felmerül, hogy az adatbázisban egy cellában szereplő címeket, neveket külön kellene szedni. Szerencsére erre van az Excelnek egy beépített fukciója.

Hogyan szedd szét a neveket vezeték és keresztnév oszlopba?

Haladó szint: FKERES függvény

Egy olyan függvény, amely napokat spórolhat Neked!

FKERES – megtalálja helyetted

További ötletek a gyakorláshoz

Akkor fogod igazán élvezni az Excel előnyeit, ha magad állítasz össze táblázatokat, amelyeket naponta használsz, és számodra hasznos információkat tartalmaznak.

Íme néhány ötlet:

5 tipp, hogy mire használd az Excelt

Az egyéni Excel tanfolyamokon rengeteg hasonló feladatot oldunk meg közösen, illetve adunk oda otthoni gyakorlásra, mivel az önálló gyakorláson múlik a fejlődés. Ha úgy érzed, hogy megéri befektetned a gyorsabb és magabiztosabb munkavégzésbe, akkor várunk Téged is! (Nézd meg, mit mondanak azok, akik már jártak nálunk.)

Ha inkább egy biztos pontot szeretnél a hátad mögött tudni, hogy probléma esetén tudj kihez fordulni, akkor a VIP Excel Klubot Neked találtuk ki!

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Jelenleg a klubban rengeteg azonnal használható gyakorlatias tipp van. Nem kell órákig keresned a megoldást Itt megtalálod, ami kell a munkádhoz.

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Előléptetés, nagyobb megbecsülés vagy több szabadidő? Ezt fogod elérni, mert ha elakadsz a Klubban kérdezhetsz és tanulhatsz.

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, akik ugyanúgy lelkesednek az Excelért, mint Te?

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: tumblr
Tumblr
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Írj üzenetet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Rólunk mondtátok:
Gyors, intenzív és személyre szabott oktatásra volt szükségem.

Nekem azért volt nagyon hasznos a te tanfolyamod és azért is választottam ezt a megoldást, mert gyors, intenzív és személyre szabott oktatásra volt szükségem.

Volt egy alapszintű excel tudásom és használtam már korábban a programot, de a nálad töltött mindössze 4 alkalom elég volt, ahhoz, hogy többek közt a diagramok, kimutatások készítését és a függvények kezelését egy nagyon jó, haladó szintre elsajátítsam.

Ráadásul sok olyan hasznos technikát, "trükköt" mutattál, aminek köszönhetően jelentősen leegyszerűsödött és felgyorsult az excel használata a számomra. Ami még nagyon hasznos volt, az a gyakorló feladatok amiket adtál...

Balázs

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Ezt olvastad már?

Használd ki a tartalomtól függő Feltételes formázás előnyeit

A Feltételes formázás egy nagyszerű lehetőség az Excelben, hogy a kimagaslóan jó értékeket vagy ‘hibákat’ feltűnően jelöld, hogy azonnal észrevedd őket. Előre beállíthatod a kritériumokat …

Tovább olvasom →

Excel táblázat formátum megszüntetése, táblázat átalakítása tartománnyá

Lehet, hogy Te sem találod meg könnyen a táblázat formátum megszüntetése funkciót? Bár a Táblázat formátum sok előnnyel jár (nekem egyik nagy kedvencem), eljöhet a pillanat, …

Tovább olvasom →

Excel képlet egér nélkül

Excel képlet írásához sem lesz szükséged az egérre, ha ismered a navigációs-mozgásos billentyűket, mert képleten belül is működnek. A cikk végén konkrét gyakorló feladatokat is …

Tovább olvasom →