Excel tesztek az állásinterjún

Előfordult már, hogy egy állásra nem vettek fel, mert elbuktál az Excel teszten? Segítek, hogy az Excel tesztek többé ne fogjanak ki rajtad!

Sikeres Excel tesztek – Tanácsok álláskeresőknek

A legtöbb irodai munkakörben ma már elvárás a hatékony Excel ismeret. Emiatt megéri Excelt tanulni. A munkáltató gyakran segítségével ellenőrzi is a jelentkezőket. Az Excel tesztek általában a leggyakoribb funkciókat tesztelik, például a cellák formázását, a szűrőket, a táblázatokat, a függvényeket és a diagramokat.

Az alábbi tippek segítenek a felkészülésben és a sikeres teljesítésben.

1. Használd otthon is az Excelt

Legjobb, ha a privát dolgaidra is használsz táblázatokat, például barátok elérhetősége, családi költségvetés, leltár a tárgyaidról, elolvasott könyvekről, utazásaidról, vagy bármiről, ami téged érdekel és örömmel tölt el. Ezekben a táblázatokban gyakorolhatod az adatrögzítést, cellák közötti mozgást, formázást, egyszerűbb számításokat, képleteket, szűréseket – így nem fog meglepetésként érni, ha az interjún is hasonló feladatot kapsz.

2. Nyerj időt a billentyűzettel

Jó, ha tudod, mit hol találsz a billentyűzeten – akkor is, ha kicsit más, mint a tiéd. Előfordulhat, hogy más nyelvű a billentyűzet, vagy másképp működik egy-egy billentyű. Itt összefoglaltam a legváratlanabb helyzeteket, amivel időt nyerhetsz, ha előre felkészülsz.

A másik a billentyűkombinációk ismerete. Tanulj meg minél több gyorsbillentyűt! Ez egyrészt gyorsabb, tehát több időd marad a gondolkodásra, másrészt profinak fogsz tűnni. Ajánlom az 55 napos gyorsbillentyű kihívást.

3. Merj segítséget kérni

Ha behívnak Excel tesztet írni, nyugodtan kérdezz rá előre, hogy milyen típusú feladatokra számíthatsz.

Az Excel nagyon szerteágazó, felesleges rögtön extra függvényeket tanulnod, ha csak azt ellenőrzik, hogy az alap matematikai számításokat el tudod-e végezni. (Itt találsz egy gyakorlati Excel példát megoldással.) Másképp kell készülnöd, ha nagyobb adatbázisból kell majd lekérdezéseket, elemzéseket (pivot tábla) készítened.

De magán a teszten is kérdezz bátran! Ha valamit nem értesz, vagy végképp semmi fogalmad sincs a megoldásról, akkor kérj segítséget az interjúztatótól. Az új ember kiválasztásánál szempont lehet a talpraesettség, tanulékonyság is, így akár még a javadra is válhat a helyzet.

Általában a cégek is nagyobb prioritással kezelik az emberi, szakmai szempontokat. Ők is tisztában vannak vele, hogy az Excel egy megtanulható ismeret, könnyen pótolható hiányosság.

Készülj fel időben!

Lényegesen előnyösebb helyzetből indulsz, ha felkészülten mész tesztet írni, és időt, energiát szánsz a tanulásra. Itt megtalálod a 15 legnépszerűbb Excel interjú-kérdést.

Ha szorgalmas vagy és szeretsz önállóan tanulni, szeretnél hasznos tippeket, billentyűkombinációkat és függvényeket tanulni, akkor rendeld meg az Excel Kezdő & Haladó tankönyvünket. A gyakorláshoz ajánlom a kimondottan kezdőknek készült feladatsorokat.

Ha szeretnéd rendszerezetten átnézni az Excel alapjait, és szeretsz másokkal együtt tanulni, akkor gyere az online csoportos Excel képzésünkre! Ha inkább egyénileg tanulnál, vagy a munkáddal kapcsolatos táblázatokat rendbe tenni, akkor várunk egyéni Excel oktatásra.

Vagy gyere a VIP Klubba, ahol érdekes feladatokat találsz, és Te is bármikor kérdezhetsz – így egy biztos háttérrel a saját tempódban haladhatsz: Excel VIP Klub.

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Jelenleg a klubban rengeteg azonnal használható gyakorlatias tipp van. Nem kell órákig keresned a megoldást Itt megtalálod, ami kell a munkádhoz.

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Előléptetés, nagyobb megbecsülés vagy több szabadidő? Ezt fogod elérni, mert ha elakadsz a Klubban kérdezhetsz és tanulhatsz.

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, akik ugyanúgy lelkesednek az Excelért, mint Te?

Hasznos volt? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: tumblr
Tumblr
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mi a véleményed? Van kérdésed?​

Írj üzenetet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Excel Titok VIp Klub

Gyorsabb, eredményesebb munkavégzés. Magasabb fizetés és több szabadidő!

Napi szinten használod az Excelt, és szeretnél a problémákon gyorsan átlendülni? Legyél profibb a munkádban és érd el a célod!

Excel Titok fejlődés- oktatás, könyv

Folyamatosan fejlődsz míg eléred a célod!

Excel Titok olvasás- oktatás, könyv

Könyv áráért Excel könyvtár

Excel Titok közösség - oktatás, könyv

Szakértőktől kérdezhetsz akár minden nap

Rólunk mondtátok:
A legjobban a gyorsbillentyűk tetszettek, teljesen átalakítottad vele a szemléletemet.

Egy kis cégnél dolgozok Esztergomban. Nemrég neveztek ki magasabb pozícióba, ahol elvárás volt az Excel magas szintű ismerete, de mivel az elődömtől gyorsan kellett átvennem a feladatokat, nem volt időm eljárni hozzátok. Ezért nem is gondolkodtam, hogy a skype-os oktatást választom.

Jó volt, bár élőben biztos kicsit személyesebb. Mindenesetre köszönöm a sok hasznos anyagot, elképesztő, hogy mennyi mindent nem tudtam eddig. A legjobban a gyorsbillentyűk tetszettek, teljesen átalakítottad vele a szemléletemet.

Lóránd

Oszd meg az ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: skype
Skype
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email

Legutóbbi bejegyzések

Kövess minket Facebookon!

Ezt olvastad már?

Excel tanulás: egyedül, tanárral vagy ismerőssel

Excel tanulás: önállóan, tanárral vagy ismerőssel? Számtalan módszer létezik. Kérdés, hogy az idődbe és az anyagi lehetőségeidbe mi fér bele. Összegyűjtöttem néhány szempontot és tanácsot …

Tovább olvasom →

Hogyan lehet az oszlopokat mozgatni?

Gyakran kérdezik tőlem, hogyan lehet az oszlopokat mozgatni, vagy lehet-e 2 oszlopot megcserélni az Excelben? Ha tehetem, inkább a billentyűzetet használom, de ez pont az a …

Tovább olvasom →

Rendrakás az Excelben

Sajnos állandó kihívás számomra a rendrakás, ezért mostanság több ezzel kapcsolatos sorozatot is megnéztem. Talán Te is ismered-hallottál Marie Kondoról és a módszeréről. 3 dolgot is …

Tovább olvasom →